В земята на борците за свобода
що днес тачи народа?
Идеалите им сме забравили,
мечтите им сме изоставили
и всеки на златний бог се кланя
и на келепира кат бай Ганя.
Богат е, но как е забогатял?
Честно ли като е живял
или с прийоми безчестни,
та за глупаци счита хората свестни?
Туй е на прехода новият идеал,
ако ти, народе, туй искаш, все бъди заспал!
© Георги All rights reserved.