В зениците ми слънцето наднича
и се разпукват жълти минзухари.
Животът, в същността си тъй първичен,
избухва като екот на фанфари.
И старостта отстъпва колебливо
пред силата на неговия порив.
Уж крехък е, но има корен жилав,
а тя опитва с дъх да го отрови.
Да, някой ден и нея ще посрещна
и заедно ще гледаме небето.
Но засега не мисля че е спешно
да ми превива ниско раменете.
Все още младостта ми се усмихва,
светулките в очите я издават.
Навярно ми се начислява лихва,
но да живее всеки има право!
© Nina Sarieva Все права защищены
Ники, на теб също - благодаря!