ЕДНА луна е тази нощ изгряла,
ДВЕ облачета пък се в нея гушат.
ТРИ птичета пак пеят до отмала,
а ЧЕТ'РИ охлювчета тихо слушат.
ПЕТ весели светулки се прескачат
с ШЕСТ падащи листенца от дървото.
А СЕДЕМ мравчици пъплят в тревата
с ОСЕМ зрънца – храница за гнездото.
И ДЕВЕТ рака тракат мързеливо
с по ДЕСЕТ крака върху камен бряг.
А ХИЛЯДИ звезди блестят лениво –
тъй приказна нощта ще бъде пак!
© Миглена Миткова Все права защищены