От спомен за ромон и хора велики,
неписани рими издигнаха флаг.
Дали са останали скрити зад мрак,
под удара сляп на камшика?
Присвиха очите на кожата в плач.
Викът се разля и събори небето…
Мигът онемя, но оспори момчето
в полето на пурпурен здрач…
Отгоре се спусна в премяна изкусна
спасител на рими, облякъл морал.
Умиращо чувство му даде сигнал:
„Изстреляй добро и ни пускай!“…
Веригите скъса – пое ги на гръб.
Лицата покри ги с изцапан воал.
Сърцата отпусна в сиротен чувал,
и пламенно тръгна по вечния път...
© Димитър Драганов Все права защищены