18 авг. 2009 г., 23:26  

Видях те в съня си 

  Поэзия » Любовная
621 0 3

Видях те в съня си до мене

в призрачно бялата нощ -

ти нежно цъфтеше кат' цвете

във прелестно ярък разкош.

Ухаеха сладко липите,

навяваха нежност и скръб

и с блясък трептеше в очите

ти сребърно лунният сърп.

В усмивки лазурно лъчисти

сияеха твойте очи.

Кристално сапфирни и чисти

проблясваха ярки звезди.

И сенки безплътни, ефирни

потрепваха плахи в нощта.

И пориви нежни – безспирни

обсебваха мойта душа.

Видях те в съня си до мене

във сребърно бялата нощ -

кат' цвете красиво цъфтеше

с лилаво вълшебен разкош...

 

© Христо Оджаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??