16 июл. 2007 г., 14:03

Влак за нещастници 

  Поэзия
517 0 3
 

Допуснах много тишина в сърцето си.

И улици без изход извървях.

Хиляди пъти променях лицето си.

В маскарадни паради с живота играх...

 


И остана ми само глухото пространство,

изпълнено с моите лъжи...

и при все това оставаше празно...

А онези мои вятърни кули

сгромолясаха се, разбивайки всички мечти...

 


Лъгах много... предимно живота...

Но излъганата бях аз...

В капана си сама попаднах,

в собствения си игрален фарс...

 


Да върна времето, уви, не мога...

За грешките си ще плащам сега...

Зная, сама ще се съдя строго...

Непосилна дори да е тази цена...

 


Сама избрах я тишината...

И с нокти ранявах я без страх...

И дори сама прокълнах си самотата...

Крадях от всеки, без да мисля,

че окрадената ще съм аз...

 


А времето минава...

Дори за миг не ме почака...

Че за какво? Грешниците кой ли ги обича...

„Ех, прости..." - ми каза - „Изпусна влака..."

 


Но нищо, аз имам своя...

Влак за нещастници, тъй му казвам...

Свършил ми е на земята май престоя...

„Сбогом!"... и се качвам...

 


И ето... пътувам... нанякъде...

А дори съм без билет... пак излъгах...

Лукаво усмихната навсякъде,

имам на измамниците нюх...

 


По-добре ще е без мен...

Недостойна съм за този свят!

 За миг не видях светлината в утрешния ден...

От тук насетне влакът за нещастници е моя бряг...

© Ди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за коментарите. Беше продиктувано от доста противоречиви чувства в мен.
  • Защо така тъжно и песимистично?
    Поздрави, Диана!!!
  • много е мрачно,прекалено мрачно и безнадеждно звучи...нали това не си ти?
Предложения
: ??:??