ВЛАКЪТ ЗА РАЯ
Гара. Барче. Двеста грама.
Чашата ти с липов чай.
И билбордова реклама
на залутан къмпинг „Рай“.
Коловоз. Ръждясал буфер.
Хора – сенки без лица.
Аз. И твоят малък куфар.
С четири бързи колелца.
И кондуктор със щракалка.
И едно ченге – злодей.
Ти – тъй хубава. И малка.
Статуетка в тих музей.
Роклицата ти с дантела.
Моят дрипав анорак.
Ти – прощална. И несмела.
Аз – замлъкнал, стар глупак.
Сетната милунка в края.
С Времето в бракоразвод
в някой следващ влак за Рая
ще те чакам цял живот!
30 септемврий 2024 г.
гр. Варна, 15, 30 ч.
© Валери Станков Все права защищены