1 oct 2024, 19:46  

Влакът за Рая 

  Poesía » De amor
79 0 1

ВЛАКЪТ ЗА РАЯ

 

Гара. Барче. Двеста грама.

Чашата ти с липов чай.

И билбордова реклама

на залутан къмпинг „Рай“.

 

Коловоз. Ръждясал буфер.

Хора – сенки без лица.

Аз. И твоят малък куфар.

С четири бързи колелца.

 

И кондуктор със щракалка.

И едно ченге – злодей.

Ти – тъй хубава. И малка.

Статуетка в тих музей.

 

Роклицата ти с дантела.

Моят дрипав анорак.

Ти – прощална. И несмела.

Аз – замлъкнал, стар глупак.

 

Сетната милунка в края.

С Времето в бракоразвод

в някой следващ влак за Рая

ще те чакам цял живот!

 

30 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 15, 30 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??