Какво вещае този край,
за който нямаше начало?
По устните го разгадай–
колибри с вихър долетяло.
Внезапен рязък бързолет,
променящ скорост и посока.
След тържествуващ пирует
стаен в летаргия дълбока.
Обвито в приказка сърце
пулсира шеметно в минута.
Назад подхвръкне, ловко спре,
акробатично се залута
нектара сладък да сбере,
животворящо да опраши
разпукващите цветове
с най-скритите самотни чашки.
© Светличка Все права защищены