28 abr 2023, 7:55

Влюбени махове 

  Poesía » De amor
520 4 10

Какво вещае този край,

за който нямаше начало?

По устните го разгадай–

колибри с вихър долетяло.

 

Внезапен рязък бързолет,

променящ скорост и посока.

След тържествуващ пирует

стаен в летаргия дълбока.

 

Обвито в приказка сърце

пулсира шеметно в минута.

Назад подхвръкне, ловко спре,

акробатично се залута

 

нектара сладък да сбере,

животворящо да опраши

разпукващите цветове

с най-скритите самотни чашки.

© Светличка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??