8 мар. 2019 г., 10:55

Вместо "да" 

  Поэзия
327 0 2

Уплаши се,
че нашата среща
ще е любовна?
Напротив,

ще бъде почти случайна.
Аз ще взема автобуса
от другия край на България
и ще дойда,
ще си наема хотел
и вечерта 
ще ти се обадя.

Боже, как затрепери гласът ти!
Караш ме 
да се чувствам 
като онова червено
дяволче от рекламата:
"Харчи! Харчи! 
Нямаме време!"
Абсолютно камикадзе съм - 
хладнокръвна и твърдо уверена, 
че ще натисна копчето 
и ще вдигна във въздуха
полулюбовните ти
полуобещания.

 

Боже, пак затрепери гласът ти!

И те взривявам.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Даааммм... Колко страх има в това, да позволиш на някого да те обича...
    Скоро не съм те чела, не влизах в сайта... Ще трябва да те попрочета
    Поздрави!
  • Завладя ме! Харесах силата и категоричността - в любовта няма полуистини, полуобещания и сметки! Взривявай!
Предложения
: ??:??