Реката лениво хлъзна
голото си влажно тяло
между изпосталелите
ридове
на планината.
Рояк зеленооки риби
цамбурнаха в призрачната
вода -
на педя от небето...
Разпиля се на завоя,
в ниското
изпълни бърдучето на
Слънцето,
вля сила в меховете
на селската воденица и,
без да си поеме дъх,
пристана на гости във
дворовете на
другоселците...
© Янко Все права защищены