15 авг. 2024 г., 15:24

Война 

  Поэзия » Гражданская
76 0 0

И пак светът е полудял...

И пак мирише на барут.

Че дяволът е завилнял,

и иска кърви- труп връз труп.

 

Отново вият адските сирени.

И смъртта се носи на крила.

А в храма горестно се молят 

невинни Божии чеда.

 

И падат бомби от високо.

Като отровен черен дъжд.

В преди  зеленото поле-широко,

остана само изгоряла ръж ...

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??