4 янв. 2012 г., 14:14

Война на любовта 

  Поэзия » Любовная
913 0 16

Война на любовта

 

Душата ми – компютърна игра

със джойстик в немирните ми длани,

изгражда  крепости от  радост и тъга,

империя от мислите си брани...

 

а аз  - един войник за красота,

затрупан съм в окопа на страха си -

развяваш  знамето на твоята коса,

смехът ти в мен  откосен огън ръси...

 

И раната - вкървила  дъх съдба,

ме мъчи със неутолена  жажда,

и пленник съм аз вече на мига,

във който ти света ми раждаш...

 

Как удрят сляпо  чудните  мечти -

не мога срещу тебе да воювам:

ще се предам - ръцете ти добри

да ме затворят в страстното безумие...

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??