ВРАБЧЕТО НА БОГА
... четири врабчета с черни човки чоплят си зрънца из пепелта,
тъй и аз човъркам философски всички светли смисли на света –
с чашка чаец – билкова запарка, радвам се на всеки слънчев лъч,
на децата, литнали през парка, вдигнали прекрасната си глъч,
на случаен звън по телефона – даже да не търсят точно мен,
ако "Левски" бие в Барселона с три на нула "Барса" някой ден,
на девойка, вейнала край мене вятърче със дъх на "Givenchy",
дето броди и нощѐ, и денем! – с три слушалки в двете си уши,
и – нали и аз съм светъл птичък, утрото посрещам с "Чик-чирик" –
Господи, тъй щедър и добричък, Теб сполай за всеки светъл миг!
© Валери Станков Все права защищены