Врабчо малък, чик-чирик,
чуй, извива весел вик
и приятел долетя.
Колко са врабченцата?
Две врабчета, чик-чирик,
чуй, извиват весел вик
и приятел долетя.
Колко са врабченцата?
Три врабчета, чик-чирик,
чуй, извиват весел вик
и приятел долетя.
Колко са врабченцата?
Чет'ри птички, чик-чирик,
чуй, извиват весел вик
и приятел долетя.
Колко са врабченцата?
Пет врабчета, чик-чирик,
чуй, извиват весел вик
и от тяхната игра
екне цялата гора!
---------------------------------------
Пет врабчета, скок-подскок,
скачат си на клон висок.
Сивичкото отлетя,
колко са врабченцата?
Чет'ри птички, скок-подскок,
скачат си на клон висок.
Пъстричкото отлетя,
колко са врабченцата?
Три врабчета, скок-подскок,
скачат си на клон висок.
Пухкавото отлетя,
колко са врабченцата?
Две врабчета, скок-подскок,
скачат си на клон висок.
Мъничкото отлетя,
колко са врабченцата?
Сам, едничък, скок-подскок,
врабчо е на клон висок.
И сред цветните липи
легна сладичко да спи.
© Миглена Миткова Все права защищены