17 сент. 2013 г., 11:25

Вълчица седемструнна 

  Поэзия » Любовная
484 0 5

 

 

 

          Самотна вълчица без вълчета

          в мрака - една китара седемструнна

          извива горестта си към небето

          за отнетата любов безумна ...

          Всяка струна е вълче бездомно,

          изплакано сред въглени тъга,

          свалящо ти досами леглото

          бледата, посърнала луна ...

          "Остави ме!" - казаха ти! Замълчи!

          Китарата разплаква... Не плачи!

          Безпощадна е съдбата!

          Какво от туй, че навън е мрак,

          че птици не гнездят ти във душата,

          че влюбени трепетно целуват пак,

          нали и ти си влюбен, за последно ...

          Хайде, забрави си самотата,

          обичай я, с вълчия си вой в сърцето!

          Една вълчица седемструнна

          вие нейде в тъмнината,

          като теб останала без думи,

          тъжни песни за душата ...

                                                            Чуй я ...

 

 

        http://www.youtube.com/watch?v=EC7qXcJO_fg

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??