Въпрос
Искам светлина, мрак се спуска,
поглъщата всичко без причина.
Взима своето без скрупули,
без думи, нямаща жал.
Приканва с нежен глас,
омайваки със сладки слова,
че всичко е просто,
че няма лъжа.
Приемам въпроса зададен,
отговор ли иска сега?
Правило зададен ли да разбирам
или подвеждащ е сега?
Незнайни неща въртят се в света,
чакащи решение в нощта.
Утрото ще бъде ли
по–мъдро от вечерта?
© Джимбо Все права защищены