Когато цъфна крехко цвете в мен,
когато спусна корени-окови,
когато ум, душа останаха в плен,
когато всичко ухаеше на теб,
когато цветът ти бе червено лилав,
когато слънцето те видя и онемя,
когато луната от срам се скри, че няма твоята красота,
когато минаваха покрай теб, вдишваха омайни твой аромат,
когато цъфна ти в мен...
Стихът е до тук, всеки сам ще пише своя край...
моят край продължава така;
Когато прецъфна, цвете ти,
когато без цвят остана,
тогава, красиво цвете,
тогава и аз умрях!
© Султан Ангелов - DESTUR Все права защищены