6 мая 2013 г., 12:11

Възкресение 

  Поэзия » Другая
317 0 2

Камбани бият посред нощ.

Ликува цялата Вселена.

Очаква тя във цяла мощ

да чуе възгласи стаена.

 

И твоя, Боже, син един

от гроба нощем да възкръсне.

За него ти кажи: Амин!

Небето в радост да се пръсне.

 

Под тоз небесен божи свод

и глас Вселената разтресе

за целия човешки род:

"Христос воскресе!

Воистина воскресе!"

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??