В нощта звучи библейско слово.
Дори звездите са притихнали.
Камбанен звън ще огласи отново
една хилядолетна, светла истина.
На кръст разпънали синът господен…
От страх, че пръска светлина.
И без да носи сянка на греховност.
И без да има капчица вина….
Пътят от осанна до разпни го е кратък.
От лаврови клонки до трънен венец.
До последния дъх, без остатък
обичал и вярвал Божият агнец.
Тъй сигурен, че жертвата си заслужава,
ако добро и любов даряваш с охота.
Че най – добрите са онези семена,
поникнали по пътя към Голгота!
Че правиш ли на всекиму добро,
към теб се връща то обратно.
Безценна е дори троха любов.
Обичаш ли, ще ти се въздаде стократно!
Божествено чудо нощта възкреси!
Смирено пред храма застанал е всеки
запалил свещичка, която гори
с пламъка Негов, обгърнат в две шепи .
С молитва гореща и с тих благослов
за здраве, прошка и духовно спасение.
Да се възцари в света Любов!
Да сме Човеци – с вяра и с търпение!
Камбанен звън божествен се разнесе!
Хор ангелски в нощта запя!
И проехтяха гласове: " Христос воскресе!"
"Во истина воскресе!"… Зарад нас!
© Даниела Виткова Все права защищены