“Яжте от моето тяло, пийте от моята кръв.”
каза Христос
гневно.
Този гняв не беше зъл,
той бе божествен.
Яденето на човешка плът
е отвратително,
пиенето на човешка кръв
е отвратително
и трябва да си ги наблъскаме в устата
дори да ни се повръща,
защото само те могат да пречистят делата ни,
силният срам,
силната вина,
силното състрадание
към Христос.
Трябва да го гледаме така
измъчен
и разпънат
унизен
заради
нас.
Само така
като наблъскаме неговата саможертва
много навътре
в грешните си души,
ще можем да променим действията си.
В този момент Той е ядосан,
много по-ядосан,
от момента,
когато преобръща масите в храма,
защото иска да преобърне
нашите души.
© Ани Все права защищены