22.04.2021 г., 8:46 ч.

Яжте от моето тяло, пийте от моята кръв 

  Поезия » Друга
504 0 0

 “Яжте от моето тяло, пийте от моята кръв.” 


  каза Христос

                           гневно.

 

Този гняв не беше зъл, 

                                        той бе божествен. 
 

Яденето на човешка плът 

                                            е отвратително, 

пиенето на човешка кръв

                                             е отвратително

 

и трябва да си ги наблъскаме в устата

 

                                            дори да ни се повръща, 

 

защото само те могат да пречистят делата ни, 

                                            силният срам,

силната вина, 

                                            силното състрадание

                                        
                                             към Христос. 

Трябва  да го гледаме така

     
                                          измъчен

и разпънат

                                          унизен

 

заради                              
                                         нас. 
 

Само така

                                       като наблъскаме неговата саможертва

много навътре

                                        в грешните си души, 

 

ще можем да променим действията си.

 

В този момент Той е ядосан, 

     
                                         много по-ядосан, 

от  момента, 

                                         когато преобръща масите в храма, 

 

защото иска да преобърне

   
                                            нашите души. 

                                
                                           

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??