И ако мога, жива ще горя
и през сълзи ще се смея,
дни и нощи ще бродя без душа,
ще летя, ще падам и ще тлея.
За да те преживея!
С ръцете вятъра ще удрям
и слънцето зад облаци ще скривам,
нощта в ден ще преобърна,
ако ще и да не заспивам.
Всяка болка ще преглътна,
дори с горчивина да се задавя,
ще потуша това кълбо от чувства,
за да мога аз да те забравя.
Всяка рана ще изтрия,
белезите с нокти ще дера,
ако трябва плътта си ще протрия...
стореното ти да залича.
И сто ножа в мен да се забият,
сълзите ми с години да текат,
от телта бодлива аз ще се откъсна,
спасена да довърша земния си път!
© Ивелина Паунова Все права защищены