"Девет грама и в сърцето,
почакай, недей ме вика още,
дано ми провърви поне с любов,
щом не поиска ме... смъртта!"
... пустиня, планини от песъчинките-прашинки,
частици, дошли от всеки, дал поне веднъж от себе си
на нея грам, солен и тежък...
... донесени от птиците, които излитат
или се връщат в своя дом...
... кое ги кара?!...
... кое от двете?!...
... любов очаквана... смърт ненадейна...
... и от какво?!...
... дали от нечии прашинки-песъчинки
или от заблудена диря, оставена от девет грама?!...
... любов, зовяща към съграждане...
... любов надежда за начало...
... любов защита...
... от рулетка... и ненадеен изстрел...
... червена... пустиня, кървави пясъци
и небе горящо... видения...
... вой, някой вика ме...
"... недей ме вика още,
дано ми провърви поне с любов,
щом не поиска ме... смъртта!"
© Калина Костова Все права защищены
с обич, Калина.