31 мар. 2014 г., 00:44

За двата края 

  Поэзия » Другая
367 0 0

Напъвам се да вържа двата края...
Избяга ми в предутрото съня...
Кога ще дойте той при мен, не зная,
навярно щом преполовя деня?

От нейде трябва трактор да намеря,
и нивите си пак да изора.
Със много трудности, живота си аз меря.
все краищата искам да  сбера?!

С такива мисли нощем се напъвам,
в борба с живота аз се инатя!
Като магарето, в калта ни аз се спъвам,
и падайки пак почвам да вървя!

Не мога с пенсийката  да я карам!
А трябва малко и да събера...
Аз тъй до Ада си ще я докарам
и ябълки от Рая, няма да бера!
  09.08. 1999г.Драгойново

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??