27 сент. 2009 г., 14:40

За козлетата 

  Поэзия » Юмористическая
665 0 3

Зад стобор от седем плета

седем палави козлета

помощно стопанство свиха,

със вълка се съюзиха.

Той прогонва всички други

вълци със и без заслуги,

дето мъдрите съвети

дават само по банкети.

А козичките в отплата

твърда дават му заплата

и отглеждат вместо ярета

стадо истински магарета.

Премиите са готови

от сено и от подкови.

 

От живота си охолен

всеки тука е доволен,

че на Вълчо не приляга

пак след стадото да бяга,

а... държавните лимити - всичките -

се излапват от козичките.

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??