Зад стобор от седем плета
седем палави козлета
помощно стопанство свиха,
със вълка се съюзиха.
Той прогонва всички други
вълци със и без заслуги,
дето мъдрите съвети
дават само по банкети.
А козичките в отплата
твърда дават му заплата
и отглеждат вместо ярета
стадо истински магарета.
Премиите са готови
от сено и от подкови.
От живота си охолен
всеки тука е доволен,
че на Вълчо не приляга
пак след стадото да бяга,
а... държавните лимити - всичките -
се излапват от козичките.
© Харита Колева Todos los derechos reservados