Свещенна е на папата ръката,
защото го погали по главата.
Днес папата не мие свойте пръсти,
а само с тях неистово се кръсти.
Щастлив като мома във брачно ложе,
друго чудо, папата не може
да си мечтае с него да се случи.
От Бойко има много да се учи -
на поведение за мутрите достойно,
държание за каруцар пристойно,
на безхаберие към зреещи проблеми,
на нерешаване на всякакви дилеми.
Дори и снимка папата направи,
та тази случка да не се забрави.
И каза с литургия на светците:
-Кой папа ви е галил по главите?
Вземете пример и се поучете
от Бойко, който като факел свети,
за своята страна и за Земята.
Светец за вси светии! Той е вятър!
Отвява всичко требно и нетребно.
Светейшеството му е до последно...
После папата целуна си ръката
с която трети, го погали по главата.
И стана светло в храма като ден.
С помилване светът е променен.
Няма друг под Божие небе,
да е погален с папски три ръце.
Много днес за папи се тъкмят,
за да погалят този уникат.
© Валентин Йорданов Все права защищены