7 dic 2015, 23:36

За папските погалвания 

  Poesía
335 0 1

Свещенна е на папата ръката,

защото го погали по главата.

Днес папата не мие свойте пръсти,

а само с тях неистово се кръсти.

Щастлив като мома във брачно ложе,

друго чудо, папата не може

да си мечтае с него да се случи.

От Бойко има много да се учи -

на поведение за мутрите достойно,

държание за каруцар пристойно,

на безхаберие към зреещи проблеми,

на нерешаване на всякакви дилеми.

Дори и снимка папата направи,

та тази случка да не се забрави.

И каза с литургия на светците:

-Кой папа ви е галил по главите?

Вземете пример и се поучете

от Бойко, който като факел свети,

за своята страна и за Земята.

Светец за вси светии! Той е вятър!

Отвява всичко требно и нетребно.

Светейшеството му е до последно...

После папата целуна си ръката

с която трети, го погали по главата.

И стана светло в храма като ден.

С помилване светът е променен.

Няма друг под Божие небе,

да е погален с папски три ръце.

Много днес за папи се тъкмят,

за да погалят този уникат.

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??