За последно
Отнасям ви със себе си във моя дом уютен,
мечти разбити на парчета, несбъднати копнежи,
отдавах се на каузи чужди, като към собствени,
но пак оставам сам със мислите и себе си.
Оставям ви, почивайте във мир, недостижими цели,
не ще да бъде ден тържествен, рицарски медал,
загробвам ви дълбоко, а за мен печална чест е
да бъде някой друг ваш личен господар.
Оставям ви, за мен е тъжно, че напускам,
неистово желаех и обичах своя пост,
какъв е смисъла, когато вече късно е,
да бъдеш господар или пък техен верен роб?
Оставям мили вечни спомени в сърцето си,
усмивки, радости и мигове на веселба,
дори и най-голямото богатство аз спечелих,
открих най-милата жена в света на любовта.
Мартин
23.10.2007
© Мартин Аргиров Все права защищены
Поздрави