Среднощ минава, ангелите спят.
Сънуват цветни приказки децата.
В ума им буден оживя светът,
елените кръстосаха земята.
Играчките в чувала се топят
от искрено, неземно нетърпение.
Мечтаят скоро да се приземят
в уютна детска стая и вълнение
струи от най-очаквания гост,
усмихнат и загадъчно замислен.
Препуска шеметно по звезден мост,
да пренесе дара си многочислен
до всяко разтуптяло се сърце,
жадувало за обич и надежда,
да влее на невинното сърне
частичка смелост и да го зарежда
за празника с послана благодат –
на вярата с горивото ракетно,
и ревностно да търси стар и млад
разгарящото слово искрометно.
Подръпва Дядо Коледа юзда
и следва точно лунно разписание,
сънят прекрачва тънката бразда
за виждащите чудо с упование.
© Светличка Все права защищены