23 dic 2020, 7:38

За виждащи 

  Poesía
811 6 28

Среднощ минава, ангелите спят.

Сънуват цветни приказки децата.

В ума им буден оживя светът,

елените кръстосаха земята.

 

Играчките в чувала се топят

от искрено, неземно нетърпение.

Мечтаят скоро да се приземят

в уютна детска стая и вълнение

 

струи от най-очаквания гост,

усмихнат и загадъчно замислен.

Препуска шеметно по звезден мост,

да пренесе дара си многочислен

 

до всяко разтуптяло се сърце,

жадувало за обич и надежда,

да влее на невинното сърне

частичка смелост и да го зарежда

 

за празника с послана благодат –

на вярата с горивото ракетно,

и ревностно да търси стар и млад

разгарящото слово искрометно.

 

Подръпва Дядо Коледа юзда

и следва точно лунно разписание,

сънят прекрачва тънката бразда

за виждащите чудо с упование.

 

© Светличка Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбъднат сън »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??