Зайо и Лисана
Един слънчев ден край реката
започнала играта.
Зайо и Лисана играят на свежа поляна.
Зайо бързо скача в реката
и си измокря стъпалата,
но в реката се е скрил
кръвожаден крокодил.
Зайо вика помощ от Лисана
и тя дружелюбна не чака покана,
здраво го хваща за ръка
и го изкарва на брега.
А крокодилът гладен
си тръгва измамен.
© Цветан Все права защищены