Запомни ме такава – усмихната, нежна.
Запомни ме такава – добра и небрежна.
Запомни ме такава – помагаща, топла.
Запомни ме такава – позитивна и търсеща.
Запомни ме такава – любвеобвилна и строга.
Запомни ме такава – нямах спънки в живота.
Запомни ме такава – обичах да бродя в росна трева.
Запомни ме такава – посрещах с усмивка всяка зора.
Запомни гласа ми – навяващ топлина,
запомни очите ми – кафяви, събрали в себе си цялата обич.
Запомни сърцето ми – което те обичаше.
Запомни двете ми ръце – как махат ти за сбогом,
запомни сълзите две, които те изпратиха .
Запомни как плачех, как виках,
запомни как исках да се върнеш,
запомни, че винаги ще те обичам.
Запомни ме такава – аз желая ви само доброто,
не търся състрадание, не искам съжаление.
Запомни ме такава – упорита и горда,
глава не прекланям дори и пред гроба.
Запомни ме такава – обичаща тъжните песни,
навяващи ми спомени от времена далечни.
Запомни ме такава – друга не ща и да бъда.
Ще изживея живота си – моята присъда.
© Люби Бурдева Все права защищены