Поседнал Юри пред бутилка джин
и чакал вътре феята да клъвне.
Била красива, нежна, с розов клин.
И уж мечтите щяла да му сбъдне.
Обръщал Юри чаша, втора, три,
но феята се пръкнала ината.
В бутилката решила да стои
на пук на приказките и на правилата.
Но Юри бил младеж безкрайно смел.
Разклатил здраво празната бутилка,
погледнал дъното почти като орел
и викнал: "Я, излизай! Мързеливка!
Та аз съм близо вече шеесе.
Играл съм със снежанки и русалки.
Не ми минават номера на мене. Не!
Добър съм даже в превод от китайски.
Аз имам право на желания - баш три.
А твоя работа е да ги изпълняваш!"
Но феята замигала с очи
и рекла :"Ама много ще прощаваш!"
И бързо излетяла, чак в Багдат.
Останал само розовият клин...
Та Юри от тогава на инат
отказал е да пие вече джин.
© Деа Все права защищены
Пепи, голямо сърце си - да помогнеш и на феята и на Юри💖