Наскоро... ще навърша шеесе!
Отдавна на живота гледам строго.
Кога успях - от палаво момче
да стана на години - толкоз много!
Ще седна да празнувам до другар -
на мой акъл и с моите проблеми.
Ще го бъзикам, че е страшно стар,
че внуците му вече са големи!
Ще пием - отлежал и скъп коняк,
с носталгия по родната ни Плиска!
Касетките ще връщаме назад -
На стария магнет ще търся диско!
С коняка, бързо в мен ще просълзи
една - необикновенна стара рана.
Когато - край морето - призори,
любимата - във кръшкане я хванах:
Прибирах се - пиян от нощен бар,
и вдишвах прозаично йодни пари,
когато до примигващия фар -
жената - до любовника я сварих!
Бе клекнала в прахта на коленé,
и с много хъс му лъскаше чепика!
Изпрасках я - по лявото чене,
и с ярост се нахвърлих на мужика!
Но фарът, в този миг ни заслепи,
и аз разбрах, че водя грешна битка:
Съпругата бе руса... но уви -
косите си - не носеше на плитка!
Освен това - мъжът й бе ченге -
От тия, дето дебнат да не сгафиш!
Наби ме - като мъничко дете,
а после към пандиза ме запрати!
Лежах в затвора - целия сезон -
Аз бях извършил едро хулиганство!
Пострадах от народния закон,
но май - заради моето пиянство...
Наскоро, ще навърша шеесе.
Не мога да забравя този случай.
Аз искам да съм - същото момче,
и пак пиян да лазя като куче!
На моя юбилей ще съм с другар
и с моята тогавашна бамбина!
С тъга, ще си припомням онзи фар,
пандиза... и защо отказах джина!
Юри
Йовев
Октомври
2020 т.
© Yuri Yovev Все права защищены
Мисля, днес да изляза и да събера малко гъби, такива вкусни сърнели са на излязли по полето. 😀