12 февр. 2012 г., 12:20

Защо, Природо, си разплакана 

  Поэзия
540 0 2

ЗАЩО, ПРИРОДО, СИ РАЗПЛАКАНА

 

Защо, Природо, си разплакана?

За дни проля реки сълзи.

Дали утеха недочакана?

Какво те толкоз намъчни?

 

Навъсено е днес небето ти -

не блесва нийде светлина.

Посърнало е днес сърцето ми -

надежда няма ни една.

 

За дом копнея и за мил съпруг,

съчувствие и топлота...

Но всеки ден е същи като друг

и все живея в самота.

 

Защо, Природо, си разплакана,

мил слънчев лъч не чакаш ли?

Надеждо моя, веч нечакана,

докле сърце ми ще тъжи?

 

2.12.1996 г.

 

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??