Зимно завръщане.
Моето зимно завръщане
преди толкова много дни,
в къщурката боядисана,
с такива прекрасни стени.
Колко ли много дни са минали
по самотния неравен път,
дето моите мисли
така безутешно звучат.
Гората сякаш е изчезнала,
да ме посрещне с гордо сърце,
а в нейните прегради
гасне къщурка с прекрасни стени,
като някакъв миг далечен,
като живот от изминалите дни...
© Кристиян Иванов Все права защищены