/Една различна гледна точка /
За нея лекарите казваха, че няма надежда и въпреки, че родителите й го криеха, тя го знаеше. Прочиташе го в ужаса, стаен в очите им, зад изкуствените им и фалшиви усмивки...
Беше само на 11 годинки, но вече отдавна мислеше за себе си, като за голямо момиче. Затова се правеше, че им вярва, а иначе диагнозата рак, отдавна не беше тайна за нея... Знаеше и че е злокачествен, разбираше също, че бавно, но непреклонно той превземаше тялото и клетка по клетка, орган след орган...
Обаче момиченцето имаше една тайна, с която понякога й се струваше, че може да победи болестта – обичаше безумно поезията, а когато откри и сайта за поезия с нея сякаш стана чудо... Бузките й поруменяха, отново проходи и дори качи няколко от загубените си килограми. Даже и лекарите бяха учудени от това, защото на напредващата й болест, този факт бе в сферата на фантастиката... Просто, като медици те нямаха логично обяснение на случващото се, а надеждата за чудо, дари с криле членовете от нейното семейство...
За съжаление в последните 2 месеца всичките й показатели рязко се сринаха и тя отново се превърна в сянката на онова момиченце, което бе преди коварното заболяване... В което липсваше логика, защото преди това да се случи, жизнените й показатели бяха почти на границата на стандарта, приет за един напълно здрав организъм, на нейните години... Но всичко се оказа един жесток мираж.
Момичето обаче знаеше причината за това, въпреки че никога и с никого нямаше да я сподели – В нейния прекрасен свят на поезията нещо се бе случило. Авторите бяха обезумели, обиждаха се, нападаха се взаимно, дори и се ругаеха с най-цинични и грозни имена безсрамно и диво...
А тя просто обожаваше поезията и с цялото си сърце се молеше това да спре и Рая отново да бъде Рай... Всъщност никой, дори и тя самата не знаеше (въпреки, че го подозираше...), че в нейните молитви се криеше тайната на живота й... Ако те се сбъднеха, то поезията и любовта щяха да я спасят, но не станеше ли това чудо... щеше да си остане завинаги на 11 годинки...
А поетите от сайта дори и не подозираха, че от тях зависи нейната съдба...
19.08.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены