Май не разбра - тя каза: "Свърши се"
и... нещо свърши между нас,
и явно нещо в нас се скърши
като ключалка на врата.
Врата, останала да зее
към празното в душата ми,
врата, в която всеки влиза
и си излиза ей-така.
Тя каза: "Свърши се" - не го разбираш.
И кой каквото дал е занулено,
така избрани и избиращи
еднакви тръгват в своя път.
Прочела го във някаква си книга.
Това е… друго няма...
Другото... са приказки...
© Валентин Иванов Всички права запазени