7.04.2010 г., 0:41 ч.

*** 

  Поезия
622 0 1

 

Днес ще бъда хлапак,
днес ще бъда моряк.
На карта ще чертая места,
където съм искал да бъда,
но така и не успях.

 

Ще бъда невидим,
по-бърз от светлината.
Ще рисувам планети непознати,
непознати луни и слънца.
Ще рисувам цветя,
ще дишам пролетта на земята.
И няма да искам
времето да спре своя бяг.

 

Ще бъда чист като роса,
ще тичам бос по тревата,
ще се къпя в дъжда,
без да се питам какво е дъгата
и без да зная какво е тъга.

 

 Ще бъда различен.

Днес... ще целуна
своето първо момиче,
без да съм казвал някога, 
                       че го обичам...

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??