Ако ми кажеш, че светът
е сноп от чужди водопади -
то знай, че моят свят е кът
с изпъстрени ливади.
И той не е създаден днес
от песни позлатени,
а е преминал трудно през
столетия до мене.
И в мен тече славянска кръв,
историята плаче,
че късчето кафява пръст
за теб нищо не значи.
Аз яхвам своя шарен кон
в галоп да те догоня
и нека моя слаб подслон
да бъде твоя здрава броня.
© Мира Всички права запазени