Празникът на славянската просвета
гали нашето зрение и слух.
Държавата ни бе превзета,
но не сломиха българския дух.
И които обичат своята родина,
носят солунските братя в своите души,
че държавата на духа е непобедима,
че тя не може да се съкруши!
© Георги Всички права запазени