Квадратно небе
с полегати лъчи...
и пътека самотна от мисли.
Бог полузвездно мълчи,
няма спомен от мен,
сред ковчег от хартиени истини...
...Съчинен от мечти,
от последна любов,
виждам охлюва бавно възхождащ.
Той ще стигне върха
в своя късен живот,
сътворен от начално нищожество.
© Младен Мисана Всички права запазени