Азбуката кой ни сътвори -
братята Методи и Кирил!
И през робствата дори
този чуден дар ни е крепил!
Родната виталност и духовност
на бурите на вековете издържа,
в света рядко среща се народност
със свои букви да пише своите слова!
Българският дух е сила,
не може никой да го спре
и с азбуката родна, мила
българското няма да умре!
© Георги Всички права запазени