3 март
3 март- ден на героична прослава,
нека никога не обричаме миналото си на забрава,
родолюбието е обичлив пламък,
храбростта кънти като мощен звук във всеки камък,
патриотизмът не е клише, а дар свише,
гордите ни прадеди за нас умряха,
свободата ни те достойно изживяха,
изваждайки раклата на миналото,
ние възстановяваме тяхната саможертва,
и произнасяме почти за вярност към родината клетва,
нека предадем и за поколенията отечествения завет,
да си спомняме за бойните им подвизи безчет!
© Пламена Сомова Всички права запазени