29.02.2008 г., 13:22 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
662 0 15

Събрах света около мен във шепи,
не бил чак толкова голям...
Протегнах си ръцете, двете,
и в миг събрах го там.

Надникнах предпазливо в тях,
да видя всъщност цял ли е? -
оказа се, че съм побрала...
твоята любов, едно сърце...

И сякаш плам опари ми ръцете.
Разтворих ги - от там политна
чудно птиче - песнопей,
и тръгнах подир него, без да искам.

Последвах го - безмълвна,
а от някъде звучеше песен.
Нежност изпълни моето сърце,
понесе ме... към тебе, полетях...

NG/nnn

28 февруари 2008

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??