Приемам порцеланов образ
Другото стъкло - и то
Скопени елени се блъскат в прозорците
Студът е захарно стебло
Ята от зелени гълъби
през фантастичните ми спомени летят
Самотата ме обгръща нежно
Целувам вкочанената и гръд
© Атанас Панчев Всички права запазени