4 есенни тристишия
* * *
Приведено дърво, без листи
и с две гнезда на птички отлетели...
Май автопортрета си рисувам.
* * *
Една изглежда есента в септември,
а друга, щом пред прага е на зимата.
Не се и чудя – имам огледало.
* * *
„Дъждовни”, „мъгливи”, „студени” –
прилагателни към дните есенни.
А сред тях намигва циганското лято...
* * *
Своите листи кленът разсипва –
сякаш жарава разпалена.
Стъпвам по нея без дух нестинарски.
Живодар ДУШКОВ
© Живодар Душков Всички права запазени